Selvfølelsens Psykologi Introduksjon

Dette er første del og introduksjonen til boken som heter Selvfølelsens Psykologi – Bedre selvfølelse ved å bruke hodet litt annerledes.

Fra bokens bakside:

«Det påvirker oss i vennskap, i kjærlighet og på jobb. Selvfølelsen påvirker hvilke mål vi setter oss i livet. God selvfølelse gjør oss aktive og interesserte, mens lav selvfølelse gjør oss usikre og unnvikende. Med god selvfølelse får vi overskudd og evnen til å hvile i oss selv. Med dårlig selvfølelse må vi tilkjempe oss noe mer for å føle oss verdifulle, og det kan være utmattende. Selvfølelsen påvirker vår livskvalitet og det spiller en rolle i forholdet mellom suksess og fiasko på en rekke områder. Hvordan vi vurderer oss selv og vår egen verdi, påvirker hvordan vi tenker, føler og handler i møte med livets utfordringer. Denne lydboken går i dybden på selvfølelse og gir deg kunnskapen du trenger i tillegg til 20 øvelser som kan styrke din selvfølelse. Lydboken er laget for “folk flest”, men også for behandlere som ønsker å hjelpe sine klienter med problemer knyttet til selvfølelse. Ved hjelp av psykologisk (selv)innsikt, psykoterapeutiske teknikker, mindfulness og filosofisk ettertanke, er det mulig å trene opp et skarpere fokus og en bedre selvfølelse.»

I denne episoden leser jeg introduksjonen til min bok om Selvfølelse fra 2016. Her på SinnSyns mentale treningsstudio ligger boken i sin helhet med alle kapitlene. Jeg anbefaler deg å lytte til et avsnitt om gangen, og deretter reflektere over og forplikte deg til øvelsen som kommer på slutten. 

Denne boka inneholder over 20 øvelser som har til hensikt å stimulere og utvikle våre «mentale muskler». Én ting er å ha innsikt i seg selv, mens en annen ting er å bruke denne innsikten til å leve bedre. Vi er nødt til å implementere psykologisk teori og selvforståelse i eget liv dersom det skal ha noen faktisk verdi. Tusen hjertelig takk til dere som allerede er medlemmer i SinnSyns mentale helsestudio. Det setter jeg utrolig stor pris på, og jeg ser nå en lysende fremtid for podcasten og mine muligheter for å bruke tid på dette. Det er jeg særdeles glad for, ettersom jeg liker å produsere episoder her på SinnSyn. Selv lærer jeg mye og opplever prosessen som kreativ og meningsfull. Det er mye takket være dere som støtter podcasten via dette mentale treningsstudioet, så tusen hjertelig takk!