Miniserie om selvfølelse del 1 av 3

|

En arkitekt sitter i psykoterapi og snakker om en stor avtale han er i ferd med å lande. Han er i terapi fordi han sliter med selvfølelse og drikker for mye når han er usikker. Istedenfor å være begeistret over sine prestasjoner og en mulig avtale med en stor entreprenør, blir denne mannen overdrevent nervøs og drikker stadig mer for å roe nervene. Til slutt blir alkoholforbruket så høyt og så skadelig at mannen ikke klarer å lande avtalen. Han går på nok et nederlag og det bekrefter hans nedslående tanker om egen verdig og kompetanse.

Med god selvfølelse blir vi ivrige og engasjerte i møte med nye muligheter, mens med dårlig selvfølelse blir vi engstelige og usikker i slike situasjoner. Det spiller en stor rolle for hvordan vi takler livets utfordringer.

Selvfølelsen er på mange måte en ansamling av forventninger vi har til oss selv om hva vi kan, hva vi er verdt og hvor langt vi kan nå.

Her kommer en ny miniserie for medlemmer på SinnSyns mentale helsestudio. Jeg skal nok en gang tilbake til Selvfølelsens psykologi, og jeg begynner denne miniserien med en gjennomgang av Nathaniel Brandens beskrivelse av «selvfølelsens 6 pillarer».