15 minutter

Mange mennesker som lider av kroniske eller langvarige sykdommer lytter til beroligende lydbilder regelmessig. For mange mennesker er helbredende musikk et alternativ for smertebehandling. Noen pasienter som får fysioterapi eller psykologisk behandling, opplever at å lytte til helende musikk også har en terapeutisk effekt. I kombinasjon med enten avslapning eller meditasjon har musikken en avhjelpende effekt på spenninger i kroppen. Spenningene er ofte med på å forsterke eller opprettholde både fysiske og psykiske plager, og det å spenne av til beroligende musikk har en klar helsebringende effekt. I tillegg er det søvndyssende med rolig musikk, og mange bruker et lydbilde fra naturen med rolig musikk for å sovne på kvelden.

 

Man vet også at naturen virker stress dempende på mennesker, og selv lyder eller bilder av natur påvirker mennesker på en positiv måte. Derfor har vi her et lydbilde som kombinerer lyden av regn, torden på bakteppe av rolig og avslappende musikk.

 

Kanskje kan du bruke dette lydbildet med regn, torden og beroligende musikk som utgangspunkt for din meditasjonspraksis. Det kan også hende at dette er noe du kan ha god nytte av før du skal sove. Ofte er det vanskelig å falle i søvn på grunn av et hodet som opererer på høygir, selv om vi har lagt oss under dyna for å sove. Det er ikke så lett å skru av galopperende tanker, men det er mulig å feste sin oppmerksomhet til lydbildet, og deretter avstå fra å forfølge egne tankerekker. Tanker kommer og går uansett, men vi kan velge å ikke engasjere oss i aktiv tenkning og problemløsning. Det er viktig å løse problemer, men ikke når man skal sove eller slappe av. Ved hjelp av meditative lydbilder, og her en kombinasjon av uvær og beroligende musikk, kan vi forankre vår oppmerksomhet i lydbildet istedenfor aktiv kontemplasjon.

 

Lykke til!