Psykedelisk terapi 1 av 3

|

I dagens episode skal jeg dykke ned i den menneskelige bevissthet via en psykedelisk portåpner. Forskning på psykedelika, og hvordan det påvirker den menneskelige bevissthet, har vært undergravd i mange år på grunn av en delvis misforstått påbudsfilosofi. I senere tid er disse påbudene løsnet, og man innser at psykedeliske stoffer ikke kan sammenlignes med andre typer narkotika, men at disse preparatene kan brukes på en forsvarlig måte som borger for vekst og psykologisk utvikling. Dermed er det nå ny interesse for psykoaktive stoffer og hvordan de kan avhjelpe psykiske plager eller fungere i selvutviklingsøyemed.

Jeg mener ikke at man bør prøve dette, i alle fall ikke uten kyndig veiledning, men jeg mener at forskningen på området kan kaste et interessant lys over menneskets psykiske landskap. Plutselig kan man se hvor i hjernen egoet er stasjonert, og hvordan en midlertidig dementering av egoet mulighet helt nye kommunikasjonsbaner i hjernen.

Hvis du er interessert i hjernen, bevissthet og menneskets mulighet for vekst og utvikling, er dette en episode for deg.