15 minutter

Musikk og natur bebor begge elementer som har en stress-dempende effekt på mennesker. Her kombineres naturlyder med beroligende musikk og et bilde som illustrerer varmen fra bålet. Knitringen fra en peis eller en bålplass i skogen er lyder som assosieres med gode opplevelser for mange. Selv om ild er en ganske farlig og mektig kraft, er det også en kraft som gir oss varme, mat og hygge.

 

Musikken i bakgrunnen skaper en rolig og avslappet atmosfære og egner seg derfor utmerket som bakgrunnsmusikk for f.eks. yoga eller meditasjon. Denne typen musikk er også laget for generelt å redusere stressnivået under hvilken som helst aktivitet.

 

Kanskje kan du bruke dette lydbildet med bål og beroligende musikk som utgangspunkt for din meditasjonspraksis. Det kan også hende at dette er noe du kan ha god nytte av før du skal sove. Ofte er det vanskelig å falle i søvn på grunn av et hodet som opererer på høygir, selv om vi har lagt oss under dyna for å sove. Det er ikke så lett å skru av galopperende tanker, men det er mulig å feste sin oppmerksomhet til lydbildet, og deretter avstå fra å forfølge egne tankerekker. Tanker kommer og går uansett, men vi kan velge å ikke engasjere oss i aktiv tenkning og problemløsning. Det er viktig å løse problemer, men ikke når man skal sove eller slappe av. Ved hjelp av meditative lydbilder, og her en kombinasjon av bål og beroligende musikk, kan vi forankre vår oppmerksomhet i lydbildet istedenfor aktiv kontemplasjon.

 

Lykke til!