Elv & beroligende musikk


Mange menneske blir engstelige i utfordrende situasjoner, enten det er før en operasjon eller før en eksamen. Å lytte til beroligende musikk kan bidra til å lindre stress og angst i mange av livets mer utfordrende situasjoner. Når det gjelder operasjoner ved sykehuset, viser det seg for eksempel at mange komme seg raskere fra operasjonen når de lytter til musikk som en del av tilfrisking i etterkant av et inngrep.

Eksperimentering med helende musikk har også vist seg å øke konsentrasjonen i klasserommet. Studenter med autisme kan vise bedring når legende musikk spilles i klasserommet. Studenter med ADHD kan også ha fordel av selvhjelp eller helbredende musikk.

 

Med andre ord er det noe med den rolige musikken som påvirker oss mennesker på en positiv måte. Lignende effekter finner man også når man utsetter mennesker for natur eller lyder fra naturen. Naturen har en stress dempende effekt på mennesker, men kontakt med naturen blir ofte forsømt i en travel hverdag. Derfor har vi her på SinnSyns mentale helsestudio etablert en del lydbilder som kombinerer beroligende musikk og lyder fra naturen. Her får du et lydbilde bestående av rennende vann fra en elv akkompagnert av beroligende bakgrunnsmusikk.

 

Kanskje kan du bruke dette lydbildet med rennende vann og beroligende musikk som utgangspunkt for din meditasjonspraksis. Det kan også hende at dette er noe du kan ha god nytte av før du skal sove. Ofte er det vanskelig å falle i søvn på grunn av et hodet som opererer på høygir, selv om vi har lagt oss under dyna for å sove. Det er ikke så lett å skru av galopperende tanker, men det er mulig å feste sin oppmerksomhet til lydbildet, og deretter avstå fra å forfølge egne tankerekker. Tanker kommer og går uansett, men vi kan velge å ikke engasjere oss i aktiv tenkning og problemløsning. Det er viktig å løse problemer, men ikke når man skal sove eller slappe av. Ved hjelp av meditative lydbilder, og her en kombinasjon av lyden fra en liten bekk og beroligende musikk, kan vi forankre vår oppmerksomhet i lydbildet istedenfor aktiv kontemplasjon.

 

Lykke til!