Intro Superbruker på seg selv
Hjertelig velkommen som medlem på SinnSyns mentale treningsstudio!
I denne episoden vil jeg si litt om mental trening og hva det innebærer. Jeg skal også innom mindfulness og hvordan meditasjon egentlig fungerer. Jeg er veldig glad for å ha deg som medlem her på SinnSyns mentale treningsstudio, og jeg håper at en kombinasjon av eksklusive podcast-episoder, mentale øvelser, meditasjonsveiledning og treninsprogrammet basert på mine to bøker kan stimulere, interessere og engasjere deg.
Jeg tror at et mål for mental styrke, handler om evnen til å oppdatere seg selv og sitt mentale operativsystem ved å logge inn som «superbruker» på seg selv. Hva det betyr, vil jeg forsøke å utforske i denne episoden.
Mental trening
Jeg tar utgangspunkt i at hjernen er plastisk, noe som betyr at den kan forandre seg avhengig av hvordan den brukes. For å finne ut av hvordan vi bruker vårt eget hodet, hvordan hjernen forfatter nye opplevelser i lyset av gamle erfaringer, og hvordan stress eller kraftige følelser påvirker våre tanker, valg og handlinger, må vi observere vårt eget indre liv. Vi må se vårt eget sinn, og det er nettopp det jeg kaller SinnSyn i podcasten ved samme navn. En annen måte å se det på, er at vi som mennesker må logge inn i oss selv i Superbruker-modus, og som sagt er det en slik analogi på menneskesinnet jeg skal utforske i denne episoden.
Treneren
Jeg som driver dette mentale treningsstudioet heter Sondre Risholm Liverød. Jeg er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Jeg jobber til daglig som teamleder på en gruppeterapeutisk enhet ved en poliklinikk i Kristiansand.
Med podcasten SinnSyn er mitt mål å si noe nytt om ting du har tenkt på før, eller si noe selvfølgelig om ting du aldri har tenkt på. SinnSyn handler om å observere menneskers indre liv. Det handler om å innse at alt du trodde du visste om deg selv ikke nødvendigvis er akkurat slik, og kanskje er det du tror forvrengt av mentale feilskjær og tankefeller. Jeg vil formidle innsikt man kan bruke for å lodde dybden i seg selv og sine relasjoner til andre. Det er denne typen innsikt man kan bruke for å manøvrere seg gjennom vanskelige faser i livet, gjennom konflikter, ut av stress eller opp av depresjoner.
Fra teori til praksis
Materialet på dette helsestudioet er forankret i veldokumenterte psykologiske teorier, men teoriene er satt inn i en hverdagslig sammenheng for at de skal bli mer praktiske og anvendelige. Målet er kort og godt å gi deg som hører økt forståelse for menneskets psyke. Hypotesen er at mer innsikt i egne psykologiske mønstre er første skritt på veien mot et rikere liv.
Når jeg her har opprettet et mentalt treningsstudio, er det fordi jeg mener at det finnes praksis og øvelser som kan forankret psykologi og filosofi i livet på en berikende måte. På det mentale treningsstudioet har jeg derfor fokus på øvelser som skal forankre de beste ideene fra psykologi og filosofi i livet vi lever. Gjennom et planlagt treningsprogram, eksklusive episoder av podcasten, innføring i mindfulness meditasjon og meditasjonsveiledning kan du som medlem trene «mentale muskler» når som helst via din smarttelefon. Jeg har forstått at dersom dette skal fungere og virke motiverende, må det helst være morsomt, fengende, lekent, interessant, nyttig, gjenkjennelig, kanskje litt pinlig og litt utfordrende, og det er nettopp dette jeg tilstreber her på SinnSyns mentale helsestudio, vel vitende om at jeg over hodet ikke lykkes med det hver uke. Men det er viktig å ha noen mål å strekke seg etter, og jeg håper at mitt engasjement for psykologisk introspeksjon kan smitte litt av på deg som høre på.
Innhold
Hver uke vil det komme oppdateringer som sørger for kontinuitet og progresjon. Her på helsestudioet vil jeg kontinuerlig lage nye eksklusive episoder av SinnSyn, nye øvelser, meditasjonsveiledning og gradvis legge ut treningsprogrammet i sin helhet basert på mine selvhjelpsbøker.