15 minutter

Meditasjon er som kjent en avslapningsøvelse som lar deg konsentrere deg og sentrere dine tanker. Meditasjon kan gjøres på mange forskjellige måter, men meditasjon kombinert med musikk er veldig beroligende og gjør det lettere å konsentrere seg og sentrere tankene. Men det er ikke tilfeldig hva slags musikk som er brukbar sammen med meditasjon. Meditasjonsmusikk er vanligvis beskrevet som instrumental eller inspirerende og stimulerer aktivitet i hjernens høyre halvdel. Høyre side av hjernen styres av det mer intuitive, kreative og emosjonelt nærværende, noe som er ideelt for meditasjon. Det er best å velge meditasjonsmusikk uten sangtekst, noe som vil sikre at tankene dine ikke vandre eller tenker på tekstene. Støy og lyder er greit så lenge de har en beroligende og rolig effekt på sinnet.

Her får du et lydbilde med piano. Denne musikken er nøye utvalgt, og den kan være en fokusforsterker som gjør at du kan konsentrere deg mer intenst. Dette tillater deg å sentrere dine sanser, tanker, følelser og sinn på en gang. 

Når meditasjonsmusikk slutter, bør du ikke bare hoppe tilbake i din stressende hverdag; i stedet bør du beholde posisjonen i noen minutter og sakte la energien strømme tilbake. Prøv tøyningsøvelser for å vekke kroppen og gjøre deg klar for dagen foran deg. Du vil føle deg oppfrisket og skikkelig beroliget av de melodiøse lydene fra meditasjonsmusikken.