15 minutter

Det er velkjent at naturen har en positiv og beroligende effekt. Selv lyder og bilder av natur har en målbar stress dempende effekt. Derfor har vi et stort bibliotek av lydbilder fra naturen her inne på SinnSyns mentale helsestudio. Hensikten er å bruke lydene og bildene som bakteppe for meditasjon. Det er også egnet for avslapning, og noe mange bruker for å falle i søvn.

 

Fordelene med meditasjonsmusikk er ikke begrenset til vår mentale tilstand. De som lytter hevder å oppleve bedret fysisk helse i tillegg til ro. Helsemessige fordeler ved helbredende musikk inkluderer redusert blodtrykk og hjertefrekvens. Tilhengere av selvhjelp eller helbredende musikk hevder også at den styrker immunforsvaret. Det er altså mange studier som knytter kropp og sinn medier av eksempelvis beroligende musikk og lyder fra naturen.

 

Kanskje kan du bruke dette lydbildet med hav og beroligende musikk som utgangspunkt for din meditasjonspraksis. Det kan også hende at dette er noe du kan ha god nytte av før du skal sove. Ofte er det vanskelig å falle i søvn på grunn av et hodet som opererer på høygir, selv om vi har lagt oss under dyna for å sove. Det er ikke så lett å skru av galopperende tanker, men det er mulig å feste sin oppmerksomhet til lydbildet, og deretter avstå fra å forfølge egne tankerekker. Tanker kommer og går uansett, men vi kan velge å ikke engasjere oss i aktiv tenkning og problemløsning. Det er viktig å løse problemer, men ikke når man skal sove eller slappe av. Ved hjelp av meditative lydbilder, og her en kombinasjon av bølgeskvulp og beroligende musikk, kan vi forankre vår oppmerksomhet i lydbildet istedenfor aktiv kontemplasjon.

 

Lykke til!